IP Video nadzor

Ukoliko imate potrebu za savremenim video nadzorom sa slikom visoke rezolucije i/ili sofisticiranim mogućnostima upravljanja sistemom, onda vam je potreban IP video nadzor.

Pored same razlike u kvalitetu, značajne uštede se postižu i samim sistemom kabliranja, gde je za IP video nadzor potreban mrežni utp kabl kroz koji se kamera može i napajati i slati signal tj. sliku. Sistem je skalabilan i lako proširiv.
IP kamera se može opisati kao kombinacija kamere i računara. Ona beleži i prenosi slike direktno preko IP mreže omogućujući pri tom ovlašćenim korisnicima da lokalno ili udaljeno vide, sačuvaju i upravljaju videom preko standardne infrastrukture IP bazirane mreže.
IP kamera ima sopstvenu IP adresu. Povezana je na mrežu i ima ugrađen web server, FTP server, FTP klijenta, e-mail klijenta, omogućava upravljanje alarmom, programabilnost i još mnogo toga. IP kamera ne mora biti povezana na PC jer funkcioniše nezavisno od njega, i može biti postavljena gde god postoji IP konekcija. IP kamera komunicira istovremeno sa nekoliko aplikacija da bi izvršila različite zadatke, kao što su kretanje ili slanje različitih tokova videa.

IP Video nadzor

Neke od prednosti IP video nadzora uključuju:

  • Umanjenu cenu sistema sa većom funkcionalnošću s obzirom na dostupnost IP mreža
  • Mogućnost izbora softvera i hardvera za snimanje videa na bazi otvorenog koda
  • Veliko smanjenje troškova oko kabliranja na većim instalacijama (CAT5e umesto RG-59 koaksijalnog kabla)
  • Mogućnost korišćenja POE „Power over Ethernet“ – napajanja preko računarske mreže, koristi se isti kabl i za prenos podataka i za napajanje uređaja
  • Prenos komandi za PTZ kamere (pan / tilt / zoom) ide preko istog kabla
  • Automatsko upozorenje na kameri preko email-a ili prenosa podataka kao odgovor na detekciju pokreta u kadru
  • Podrška za nove ugrađene inteligentne detekcije pokreta sa prepoznavanjem oblika, brojanjem objekata, ljudi ili vozila
  • Integracija video nadzora sa ostalim sistemima i funkcijama kao što je kontrola pristupa, alarmni sistemi, upravljanje građevinama, upravljenje saobraćajem

Almaks u ponudi ima profesionalnu opremu za IP Video Nadzor / IP CCTV kao što su box kamere, dome kamere, bullet kamere, anti vandal kamere, day night kamere, NVR snimače, optike, kućišta, nosače, hard diskove, video kartice za računare i monitore, renomiranog svetskog proizvođača HikVision.

Cenovnik Cenovnik


Koristimo kolačiće kako bismo vam osigurali najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Daljim korišćenjem našeg sajta računamo da se slažete sa ovom politikom.